Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de kalkoenfilet:
1 kalkoenfilet (ongeveer 1 kg)
Zout en peper
Voor de vulling:
3 el boter
90 g broodkruimels
4 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
8 salieblaadjes
5 teentjes knoflook
60 ml plantaardige olie + extra om te bestrijken
1 tl peper
1 tl zout
1 el Candico Kandij Cassonade Bruin
Voor het granaatappelglazuur:
240 ml granaatappelsap
125 ml Candico Kandijsiroop Zacht
45 g Candico Kandij Cassonade Bruin
Zeste van 1 biologische sinaasappel
1 tl zwarte peper
Voor afwerking:
granaatappelpitjes
verse rozemarijn
Maak eerst het granaatappelglazuur: breng alle ingrediënten samen in een pan, breng aan de kook en laat sudderen tot het wat ingedikt is (ongeveer 25-30 minuten). Zeef en laat afkoelen.
Bereid de kalkoen. Snij de kalkoenfilet horizontaal open zonder volledig door te snijden. Plaats een stuk vershoudfolie over de filet en sla het vlees plat tot een rechthoek van ongeveer 30 x 35 cm. Breng de filet aan beide kanten op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de broodkruimels toe en rooster tot goudbruin. Doe de rozemarijn, salie, knoflook, olie, zout, peper en Candico Kandij Cassonade Bruin in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de opengesneden kalkoenfilet en besprenkel met de broodkruimels. Rol stevig op zoals een opgerolde cake en bind vast met keukentouw. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk met olie. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 1 uur, of tot een kerntemperatuur van 74°C. Glazuur de kalkoen driemaal: eenmaal na 30 minuten bakken, een tweede keer na 50 minuten bakken, en een laatste keer vlak voor het serveren.
Werk af met granaatappelpitjes en verse rozemarijn.
Tip: Voor een mooie presentatie kun je het serveerbord ook versieren met gekarameliseerde sinaasappels, granaatappelpitjes en rozemarijn.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.