10 min
70 min
3
450 g gehakt
1 ei
30 g paneermeel
1 tl paprikapoeder
½ tl lookpoeder
1 tl peper
1 tl zout
Voor de glazuur:
200 g ketchup
2,5 el Candico Kandijsiroop Donker
1 el appelazijn
¼ tl peper
½ tl zout
Meng het gehakt samen met het ei, paneermeel, paprikapoeder, lookpoeder, peper en zout. Vorm hiermee een gehaktbrood en bak in de pan aan alle kanten. Laat 45 minuten verder garen in de oven op 175°C.
Doe de ketchup, kandijsiroop, appelazijn, peper en zout in een klein pannetje en breng aan de kook. Laat dit al roerend inkoken gedurende 10 minuten en strijk het op het gehaktbrood. Laat het gehaktbrood nog 10 minuten verder garen in de oven.
Bewaar de overgebleven glazuur in een afgesloten pot in de koelkast.