Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
800 g varkenswangetjes
60 g boter
33 cl bruin bier (zonder alcohol)
400 ml fond
30 g Candico Kandijsiroop Zacht
2 grote uien, fijngehakt
2 wortelen, in stukjes
3 el bloem
1 el mosterd
1tl zout
¼ tl peper
Verse kruiden voor afwerking
Smelt 40 g boter in een gietijzeren kookpot en voeg de varkenswangetjes toe. Kruid met peper en zout en schroei aan beide kanten dicht. Haal uit de pot.
Smelt de resterende boter in dezelfde kookpot en fruit de uien en wortelen glazig. Bestrooi met de bloem en laat kort meekoken. Voeg de varkenswangetjes terug toe en blus met het bruin bier en de fond. Voeg de Candico Kandijsiroop Zacht en de mosterd toe en roer alles goed door elkaar. Zorg dat de varkenswangetjes volledig onder staan, voeg eventueel nog extra fond toe.
Dek de kookpot af en laat zachtjes 1,5u sudderen, roer af en toe. Je kan de pot ook 1,5u in een oven op 200°C plaatsen. Breng op smaak met peper en zout.
Werk af met de verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree en spruitjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.