Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 kg stoofvlees
2 klontjes boter
2 uien, fijngesneden
50 g Candico Kandij Cassonade Bruin
2 flesjes bruin bier of tafelbier
1 kruidnagel
2 laurierblaadjes
20 g mosterd
1 snee wit brood
Peper en zout
Snij het vlees in grove stukken en kruid met peper en zout. Smelt een klontje boter in de pan en schroei het vlees dicht op een hoge temperatuur. Haal het vlees uit de pan.
Smelt opnieuw een klontje boter en stoof nu de uien aan. Als de uien glazig zijn, bestrooi deze met de kandij cassonade bruin en laat zachtjes karameliseren. Voeg het vlees terug toe, bevochtig met het bier tot het vlees net onder staat en voeg ook het laurierbladeren en de kruidnagel toe.
Besmeer een snee wit brood met mosterd en leg deze op de stoofpot. Dek af en laat zachtjes garen gedurende 2,5u.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.