Broodjes met salie en beurre noisette

Recept

Bereidingstijd

30min + 2,5u rijzen

Kooktijd

18 min

Porties

12 broodjes

Ingrediënten

70 g boter

500 g bloem voor wit brood

11 g instant gist

10 g zout

250 ml lauwe melk

1 ei, op kamertemperatuur

25 g Candico Kandijsiroop Zacht

10 verse salieblaadjes, fijngehakt

1 ei, losgeklopt

Grof zeezout

Beschrijving

Voor de beurre noisette: smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Laat de boter zachtjes borrelen en roer regelmatig. Na enkele minuten zal de boter lichtbruin kleuren en een nootachtige geur afgeven. Haal de pan direct van het vuur en zeef de beurre noisette in een kom om te voorkomen dat deze verder bruint. Laat afkoelen tot lauw.

Meng in een grote kom de bloem, zout, en instant gist door elkaar. Voeg de lauwe melk, het ei, de Candico Kandijsiroop Zacht, de beurre noisette en de fijngehakte salie toe. Meng alles goed tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg vervolgens ongeveer 8-10 minuten met de hand of 5 minuten in een standmixer tot het elastisch en soepel is.

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht ingevette kom. Dek af met vershoudfolie en laat 1-1,5 uur rijzen op een warme plek, tot het in omvang is verdubbeld.

Stort het deeg op een licht bebloemd werkblad en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (ongeveer 70 g per stuk). Vorm elk stuk tot een glad bolletje door onder elkaar te vouwen en plaats op een met bakpapier beklede bakvorm, met een kleine tussenruimte zodat ze tijdens het bakken iets tegen elkaar aan komen.

Dek de broodjes losjes af met een theedoek en laat ze nog eens 30-45 minuten rijzen, tot ze bijna verdubbeld zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en bestrooi met grof zeezout.

Bak de broodjes 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.