Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
4 rijpe bananen
150 g gesmolten boter
120 g Candico Kandijsuiker Blond
2 eieren
290 g bloem
13 g bakpoeder
Plet 3 bananen plat met een vork. Voeg de gesmolten boter, suiker en eieren toe en meng samen.
Voeg bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg.
Beboter een cakevorm en bestuif deze met bloem. Giet het cakebeslag erin. Snij 1 banaan doormidden en leg de 2 stukken bovenop het bananenbrood.
Bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake gaar is. Prik een satéprikker in het midden van de cake, als die er droog uitkomt is de cake gaar. Wordt je cake te snel bruin? Dek deze af met aluminiumfolie.
Laat 20 minuten afkoelen voordat je de cake uit de cakevorm haalt.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.