Appelbrood

Recept

Bereidingstijd

20 min + 14u rijzen

Kooktijd

35 min

Porties

1 brood

Ingrediënten

300 g bloem voor wit brood

180 ml lauwe water

7g droge instant gist

50 g Candico Kandij Cassonade Blond + 2 el voor apples

1 tl zout

2 middelgrote appels

1,5 tl kaneel

Beschrijving

Doe de bloem, droge instant gist, Candico Kandij Cassonade Blond en zout in een grote kom. Voeg het water toe en kneed gedurende 3-4 minuten tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom en bedek de kom met vershoudfolie. Laat het deeg gedurende 12 u in de koelkast rijzen.

Haal het deeg uit de koelkast en laat het ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine blokjes. Meng de gesneden appels met kaneel en 2 eetlepels Candico Cassonade Blond. Voeg deze toe aan het deeg en kneed ze er gelijkmatig doorheen.

Vorm het deeg tot een rond brood (boule) en leg het in een gietijzeren stoofpot bekleed met bakpapier. Dek af met een deksel en laat ongeveer 1u30 rijzen.

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het deeg met wat bloem. Bak het brood in de afgedekte gietijzeren stoofpot in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Haal het deksel er af en laat nog 5 minuten bakken. Haal het brood uit de stoofpot en laat enkele minuten afkoelen voordat je die op een rooster laat afkoelen of geniet ervan als het nog warm is.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.