Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
200 g Candico Kandij Cassonade Bruin
120 ml zonnebloemolie
200 g pompoenpuree (zelfgemaakt of uit blik)
3 eieren
250 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout
1 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
¼ tl gemalen kruidnagel
¼ tl gemberpoeder
Verwarm je oven voor op 165°C.
Meng de Candico Kandij Cassonade Bruin, zonnebloemolie, pompoenpuree en eieren goed door elkaar in een grote kom. Voeg de bloem, bakpoeder, baksoda, zout, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gemberpoeder toe. Roer tot alles goed gemengd is.
Gebruik een kleine hoeveelheid boter of plantaardige olie om de binnenkant van de bakvorm in te vetten. Bestrooi lichtjes met een kleine hoeveelheid bloem. Draai de bakvorm rond om ervoor te zorgen dat de bloem gelijkmatig verspreid is. Schud voorzichtig de overtollige bloem uit de vorm om deze te verwijderen.
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten of tot een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt.
Laat het pompoenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je het op een rooster plaatst om volledig af te koelen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.