
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Om de pumpkin spice kruidenmengeling zelf te maken:
Doe de pompoenpuree, 2 tl pumpkin spice kruiden, water en Candico Kandij Cassonade Blond in een steelpan. Verwarm de pan op een laag vuur terwijl je constant roert tot het mengsel zachtjes begint te sudderen. Laat ongeveer 10-15 minuten op laag vuur sudderen tot de siroop iets dikker wordt. Roer af en toe. Gebruik de siroop meteen of laat de siroop volledig afkoelen voordat je deze in een afsluitbare fles of pot giet.
Neem een kopje en schenk er 3 eetlepels pumpkin spice siroop in. Voeg hete espresso toe en roer goed door.
Schuim de melk op en giet in het kopje. Bestrooi met wat pompoenkruiden en serveer meteen.
Tip: Zelf pompoenpuree maken? Snijd een pompoen doormidden, verwijder de zaden en leg de helften met de gesneden kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten. Schep het vruchtvlees eruit en pureer met een staafmixer.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.