
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de soep:
1,2 kg pompoen (geschild en in blokjes)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el olijfolie
1 l groentebouillon
Peper en zeezout naar smaak
Voor de miso-champignons:
300 g bospaddenstoelen of champignons, in plakjes
2 el olijfolie
1 el boter
1 el misopasta
1 el Candico Kandijsiroop Zacht
2 el sojasaus
Zwarte peper naar smaak
Verse oregano of koriander
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook 3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de blokjes pompoen toe en bak 2 minuten mee. Schenk de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen volledig gaar is. Mix de soep glad met een staafmixer of in een blender. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen 4-5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de miso, Candico Kandijsiroop Zacht en sojasaus toe. Roer goed door tot de paddenstoelen glanzend zijn. Laat nog 2 minuten karamelliseren.
Schep de warme pompoensoep in kommen. Lepel de miso paddestoelen erbovenop. Werk af met verse kruiden.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.