Hasselback butternut pompoen

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

50min

Porties

+/- 2 pers

Ingrediënten

1 butternut pompoen

2 el olijfolie

2 el Candico Kandijsiroop Donker

1 el appelazijn

2 teentjes look, fijngehakt

½ tl zout

¼ tl peper

Verse tijm

Voor afwerking: salie, tijm, geroosterde en gecrushte amandelen

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de butternut pompoen in de lengte, verwijder de zaden en schil.

Leg de pompoenhelften met de platte kant naar beneden en maak dunne, gelijkmatige insnijdingen om de 0,5 cm, zonder de bodem helemaal door te snijden. Je kunt ook de insnijdingen in een mooi patroon maken. Plaats de pompoenhelften op de bakplaat.

Meng de Candico Kandijsiroop Donker, appelazijn, fijngehakte look, zout en peper in een kom. Bestrijk dit mengsel over de pompoen, zodat de marinade in de inkepingen loopt. Werk af met verse tijm.

Bak de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot hij gaar is. Halverwege het bakken kun je de pompoen nogmaals bedruipen met het mengsel voor extra smaak.

Garneer met salieblaadjes, wat verse tijm en gecrushte amandelen.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.