Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 butternut pompoen
2 el olijfolie
2 el Candico Kandijsiroop Donker
1 el appelazijn
2 teentjes look, fijngehakt
½ tl zout
¼ tl peper
Verse tijm
Voor afwerking: salie, tijm, geroosterde en gecrushte amandelen
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de butternut pompoen in de lengte, verwijder de zaden en schil.
Leg de pompoenhelften met de platte kant naar beneden en maak dunne, gelijkmatige insnijdingen om de 0,5 cm, zonder de bodem helemaal door te snijden. Je kunt ook de insnijdingen in een mooi patroon maken. Plaats de pompoenhelften op de bakplaat.
Meng de Candico Kandijsiroop Donker, appelazijn, fijngehakte look, zout en peper in een kom. Bestrijk dit mengsel over de pompoen, zodat de marinade in de inkepingen loopt. Werk af met verse tijm.
Bak de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot hij gaar is. Halverwege het bakken kun je de pompoen nogmaals bedruipen met het mengsel voor extra smaak.
Garneer met salieblaadjes, wat verse tijm en gecrushte amandelen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.