BBQ steak in Cassonade marinade

Recept

Bereidingstijd

5 min + 1,5u marineren

Kooktijd

4-6 min

Porties

2 pers

Ingrediënten

2 steaks “dunne lende”

5 el olijfolie

1 el Candico Kandij Cassonade Bruin

1 tl zout

½ tl gemalen peper

1 tl Dijon mosterd

0,5 tl Worcestersaus

3 teentjes look, geperst

Beschrijving

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en wrijf de steaks er volledig mee in.
Leg de steaks op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat minimum 1,5 uur in de koelkast rusten.

Steek de BBQ aan en laat op temperatuur komen voor direct grillen. Haal de steaks een halfuur voor je ze gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.

Gril de steaks 2 minuten aan elke zijde voor saignant of voeg nog 1 minuut extra baktijd toe aan elke zijde voor a point. Haal het vlees van de BBQ, dek af met zilverpapier en laat 10 minuten rusten.

Serveer met verse frietjes, en een zomers slaatje.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.