Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
300g biefstuk
1 komkommer, in blokjes gesneden
1 bosje koriander
10 blaadjes verse munt
1 sjalotje, in dunne ringetjes gesneden
Voor de marinade:
3 teentjes look, geperst
Rood of groen chilipepertje, fijngesnipperd
1 el Candico Ruwe Rietsuiker
½ limoen
Snuifje zout
1 el zonnebloemolie
Voor de vinaigrette:
½ limoen
1 el sesamolie
Snuifje zout
Peper
Maak de marinade: meng look, chilipeper, suiker, sap van een halve limoen en zout met de zonnebloemolie en giet dit over de biefstuk. Laat minstens 1 u marineren.
Haal de biefstuk uit de marinade en dep droog.
Bak de biefstuk op hoge temperatuur 2 a 3 minuten aan elke zijde. Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Maak ondertussen de salade: meng de komkommerblokjes met de koriander, muntblaadjes en sjalot. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kommetje en meng samen. Meng door de salade.
Snij de biefstuk in fijne reepjes en serveer samen met de salade.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.