Tofublokjes

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

20 min

Porties

2 pers

Ingrediënten

250 g tofu

2 el sojasaus

1 el Candico Kandij Cassonade Bruin

1 tl sesamolie

2 tl rijstazijn

1 tl verse limoensap

1 tl sriracha

1 el gember, geraspt

2 lookteentjes, geperst

1 tl maizena

1 el geroosterde sesamzaadjes

2 el arachideolie

Beschrijving

Tofublokjes met cassonade glazuur en sesamzaadjes

Laat de tofu uitlekken en dep deze droog met een vel keukenpapier. Snij de tofu in blokjes.

Verhit arachideolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu blokjes toe en bak tot alle kanten goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 5-7 minuten. Draai de tofublokjes hierbij regelmatig om. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.

Meng in een kom de sojasaus, Candico Kandij Cassonade Bruin, sesamolie, rijstazijn, limoensap, sriracha, gember, look en maïzena. Roer tot de maïzena is opgelost.

Giet het sausmengsel in dezelfde pan. Kook op middelhoog vuur onder voortdurend roeren tot de saus dikker wordt, ongeveer 2 minuten.

Zodra de saus is ingedikt, voeg je de knapperige tofu blokjes terug toe aan de pan. Schep de tofu door de saus tot alle stukjes gelijkmatig zijn bedekt. Werk af met sesamzaadjes. Serveer meteen.

Serveersuggestie: Serveer de tofu over gekookte sushi rijst, samen met de paksoi en lente-ui.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.