
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 l volle melk
160 g dessertrijst
1 tl vanille-extract
5 saffraandraadjes
150 g Candico Ruwe Rietsuiker
3 eieren, gesplitst
1 el maïszetmeel
Snufje zout
Doe de melk, het vanille-extract en de saffraandraadjes in een pan. Breng aan de kook en voeg de dessertrijst toe zodra de melk kookt. Laat de rijst zachtjes koken, op laag vuur zonder deksel, tot deze gaar is en de melk grotendeels is opgenomen, dit duurt ongeveer 30-35 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Haal de rijst van het vuur. Voeg de Candico Ruwe Rietsuiker toe en roer goed door. Laat de rijstpap afkoelen.
Klop de eidooiers los met het maïszetmeel en meng door de afgekoelde rijstpap.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met een beetje bloem of bekleed met bakpapier. Giet het rijstmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de rijsttaart in het midden van de oven gedurende ongeveer 40-45 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de taart stevig aanvoelt. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.