Rijstpap

Recept

Bereidingstijd

5 min

Kooktijd

45 min

Porties

4

Ingrediënten

1 l volle melk

130 g dessertrijst, gespoeld en gezeefd

45 saffraan draadjes

1 vanillestokje

60 g Fijne Suiker van Tiense Suiker

30 g Candico Kandij Cassonade Bruin

Beschrijving

Doe de melk en de rijst in een pan en voeg ook de saffraan toe.

Snij het vanillestokje in de lengte in twee helften. Schraap de zwarte vanille zaadjes eruit en voeg deze ook toe in de pan.

Breng aan de kook terwijl je regelmatig roert. Eens het kookpunt bereikt is verlaag je de temperatuur en laat je dit ongeveer 35-40 minuten zachtjes verder garen.

Voeg de fijne suiker toe en laat nog 3 minuten verder garen.

Verdeel over kommetjes en strooi de kandij cassonade bruin erover.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.