Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de pannenkoeken:
165 g bloem
1 el Candico Kandij Cassonade Bruin + extra voor bestrooien
Snuifje zout
2 eieren
330 ml halfvolle melk
Olie om te bakken
Voor afwerking:
140 ml room om op te kloppen
1,5 el Candico Kandij Cassonade Bruin
2 bananen
20 g boter
20 g pecannoten
Pannenkoekrolletjes met Cassonade slagroom, gekarameliseerde banaan en pecannoten
Meng de bloem, Candico Kandij Cassonade Bruin en zout in een grote kom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en meng goed. Giet de rest van de melk bij het mengsel terwijl je blijft roeren, tot er een glad beslag ontstaat. Laat het beslag rusten voor ongeveer 20 minuten.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met olie. Voeg 1/2 soeplepel van het beslag toe en draai de pan snel om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de pannenkoek aan één kant tot hij goudbruin is. Draai om met een spatel en bak ook de andere kant. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
Schil de bananen en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de plakjes banaan aan beide zijden tot ze gekarameliseerd zijn.
Plaats een kom en garde in de vriezer voor een paar minuten. Doe de Candico Kandij Cassonade Bruin in de koude kom samen met room en klop tot stijve pieken. Doe de slagroom in een spuitzak.
Strooi bruine suiker op de pannenkoek. Sluit beide zijden. Rol vervolgens op tot een rolletje. Spuit de opgeklopte room op de pannenkoek. Voeg de gekarameliseerde bananen toe. Werk af met hele en gehakte pecannoten. Herhaal met de rest van de pannenkoeken.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.