Overnight oats met gekarameliseerde zoetzoute appels

Recept

Bereidingstijd

10 min + 12 u koeltijd

Kooktijd

10 min

Porties

2

Ingrediënten

2 kleine appels

4 el Candico Kandij Cassonade Blond

½ tl grof zeezout

3 el vers sinaasappelsap

20 g boter

120 g havermout

280 ml havermelk (of melk)

Beschrijving

Meng de havermout en havermelk in een kom, bedek en laat het een nacht in de koelkast staan.

Was de appels en verwijder het klokhuis. Halveer de appels, snij ze in dunne plakjes en doe ze in een kom. Voeg Candico Kandij Cassonade Blond, sinaasappelsap en zeezout toe. Meng voorzichtig, bedek de kom en laat 15 minuten rusten zodat de appels vocht kunnen afgeven.

Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de appels met het vrijgekomen sap toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de appels zacht zijn en de suiker gekarameliseerd is. Verdeel de havermout over twee kommen. Voeg de hete gekarameliseerde appels toe en besprenkel er wat van de karamel overheen

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.