Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
6 stoofperen
1 liter water (of genoeg om de peren net te bedekken)
2 steranijsjes
2 kaneelstokjes
1 tl gemalen kaneel
5 kruidnagels
10 kardemompeulen, gekneusd
Schil van 1 sinaasappel
275 g Candico Kandij Cassonade Bruin
Schil de stoofperen maar laat de steeltjes er aan zitten.
Vul een grote pan met 1 liter water, of genoeg om de peren net te bedekken (kies een pan waarin de stoofperen net passen als ze rechtop staan). Voeg de steranijsjes, kaneelstokjes, gemalen kaneel, kruidnagels, gekneusde kardemompeulen en sinaasappelschil toe aan het water. Roer 75 g van de Candico Kandij Cassonade Bruin erdoorheen en breng het geheel aan de kook.
Voeg de stoofperen toe zodra het mengsel kookt. Zorg ervoor dat de peren volledig bedekt zijn met het kruidenwater. Laat op een zacht vuur sudderen gedurende 2 uur. Haal de pan van het vuur en laat de gestoofde peren afkoelen in het stoofvocht.
Neem 200 ml van het stoofvocht en doe in een klein pannetje. Voeg de resterende Candico Kandij Cassonade Bruin toe en kook op zacht vuur totdat de siroop indikt. Besprenkel de stoofperen met de siroop.
Lekker met opgeklopte mascarpone, opgeklopte slagroom of ijs. Ook lekker met geroosterde amandelschilfers.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.