Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de satés:
800 g kipfilet
4 lookteentjes, geperst
4 cm gember, fijngeraspt
2 el sojasaus
1 el sriracha
1 el sesamolie
1 tl Candico Kandijsiroop Zacht
0,5 tl gemalen peper
30 g boter om te bakken
Voor de pindasaus:
125 g pindakaas van goede kwaliteit
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 el verse limoensap
1 tl sriracha
1 el Candico Kandijsiroop Zacht
100 ml water
Voor de afwerking: verse koriander, lente-ui, gecrushte pindanoten
Marineer de kipfilet: snij in stukjes van ongeveer 3 cm en doe in een kom samen met de look, gember, sojasaus, sriracha, sesamolie, Candico Kandijsiroop Zacht en peper. Meng, dek af met vershoudfolie en laat minimum 30 minuten marineren in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een kom goed door elkaar. Als je saus te dik is kan je wat extra water toevoegen.
Prik de kipstukjes op een satéstok. Verwarm de boter in een pan en bak de satés op hoog vuur in 8 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met verse koriander, lente-ui en gecrushte pindanoten.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.