Gebakken kip met sinaasappel

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

40 min

Porties

4 pers

Ingrediënten

8 kippenboutfilets of kippendijen
4 el olijfolie
Zeste en sap van 1 sinaasappel
1 sinaasappel, in plakjes gesneden
2 el Candico Kandijsiroop Zacht
1 el gember, fijngeraspt
1 el appelciderazijn
4 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes gesneden
2 tl verse tijmblaadjes, plus takjes om te garneren
½ tl zout
¼ tl versgemalen peper

Beschrijving

Meng in een kom 2 el olijfolie, de sinaasappelzeste, sinaasappelsap, Candico Kandijsiroop Zacht, gember, appelciderazijn, look, tijm, zout en peper.

Maak sneden in elk stuk kip. Plaats ze in een ondiepe schaal, giet de marinade eroverheen en zorg ervoor dat de kip goed bedekt is. Bedek de schaal, en zet het geheel in de koelkast voor minimaal 2 uur.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verhit de resterende olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Haal de kip uit de marinade, dep droog en bak de kip aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.

Doe de kip in een ovenschaal. Giet de marinade over de kip. Leg sinaasappelschijfjes rondom de kip. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Giet halverwege het bakken opnieuw wat saus over de kip.

Garneer de kip met takjes tijm.

Serveertip: Lekker bij gebakken aardappelen, zoete-aardappelpuree, rijst of quinoa.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.