Hong Shao Rou (Chinees Buikspek)

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

1u 15min

Porties

4 pers

Ingrediënten

600 g buikspek met zwoerd, in blokjes van 2 cm

2 el arachide olie

30 g Candico Kandij Amber

30 ml lichte sojasaus

15 ml donkere sojasaus

100 ml Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)

2 cm verse gember, in plakjes

2 stuks steranijs

500 ml water

Voor serveren: rijst, lente-ui, verse koriander

Beschrijving

Doe het buikspek in een pan met koud water. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Giet af, spoel goed onder koud water en zet apart.

Doe de olie en de Candico Kandij Amber in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur en laat smelten.

Voeg het buikspek toe en bak lichtjes aan, voeg de lichte en donkere sojasaus, Shaoxing rijstwijn, gember en steranijs toe. Roer alles goed door en laat 2 minuten sudderen. Voeg vervolgens genoeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook, dek af en laat 45 minuten tot 1 uur sudderen op laag vuur tot het vlees zacht is.

Verwijder de deksel en laat de saus inkoken tot een glanzende, stroperige substantie. Haal de gember en steranijs uit de pan. Serveer met rijst en garneer met lente-ui en koriander.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.