Herfstsalade met pompoen en rode biet

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

40 min

Porties

-/+ 4 pers

Ingrediënten

150 g boerenkool (fijngehakt)

1 butternut pompoen

3 grote rode bieten 200 g

50 g gedroogde cranberries

30 g pompoenpitten

30 g zonnebloempitten

50 g Parmezaanse kaas (geschaafd)

60 ml Candico Kandijsiroop Donker

60 ml olijfolie

30 ml appelazijn

Zout en peper naar smaak

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in reepjes en dan in halve maantjes. Schil de bieten en snijd ze in partjes. Leg de pompoen en bieten op aparte bakplaten, bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten of tot ze zacht zijn en wat kleur beginnen krijgen. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Meng de Candico Kandijsiroop Donker, olijfolie en appelazijn in een kom om de dressing te maken. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Meng de fijngehakte boerenkool, gedroogde cranberries, pompoenpitten, zonnebloempitten en Parmezaanse kaas in een grote saladekom. Verdeel over de borden. Verdeel de geroosterde pompoen en bieten over de borden. Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.