Geroosterde spruitjes met kandij Cassonade, pijnboompitten en granaatappel

Recept

Bereidingstijd

10 min

Kooktijd

45 min

Porties

+/- 4 pers

Ingrediënten

0,5 kg spruitjes

60 ml olijfolie

30 g Candico Kandij Cassonade Blond

1/2 theelepel fleur de sel

1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

20 g pijnboompitten

40 g granaatappelpitjes

Beschrijving

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de uiteinden van de spruitjes af en halveer ze. Plaats de gehalveerde spruitjes in een grote mengkom.

Meng de olijfolie, Candico Kandij Cassonade Blond, fleur de sel en zwarte peper in een kleine kom en giet het mengsel over de spruitjes. Meng goed door elkaar.

Verdeel de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten. Schep de spruitjes om, verhoog de temperatuur van de oven tot 200°C en bak verder gedurende 15-20 minuten tot de spruitjes goudbruin en knapperig zijn.

Terwijl de spruitjes verder garen, rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn.

Doe de geroosterde spruitjes in een serveerschaal en werk af met geroosterde pijnboompitten en granaatappelpitjes.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.