Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor de braambessensiroop:
150 g verse braambessen
60 g Candico Ruwe Rietsuiker
120 ml water
Voor de mocktail:
60 ml van de braambessensiroop
60 ml verse citroensap
240 ml spuitwater
Voor afwerking: verse tijm, partjes sinaasappel of citroen
Doe de braambessen, Candico Ruwe Rietsuiker en water in een kleine steelpan. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de bramen uit elkaar vallen en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een paar minuten afkoelen. Zeef het mengsel door een fijne zeef en laat volledig afkoelen.
Meng 60 ml braambessensiroop met het citroensap en verdeel over 2 glazen. Voeg een handvol ijsblokjes toe. Verdeel 240 ml bruisend water over de 2 glazen en roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Garneer met verse tijmblaadjes en een partje sinaasappel of citroen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.