Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 kip
3 el olijfolie
1 blikje bier van 33 cl
Voor de kruidenmengeling:
1 el gemalen zwarte peper
1 el zout
2 el paprikapoeder
3 el Candico Kandij Cassonade Bruin
1 tl kruidnagel
2 tl knoflookpoeder
½ tl cayennepeper
Overige benodigdheden:
BBQ met deksel
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen op een temperatuur van 180°C.
Doe de Candico Kandij Cassonade Bruin in een kommetje en meng samen met alle andere ingrediënten voor de kruidenmengeling
Bestrijk de kip met olijfolie en wrijf deze rijkelijk in met de kruidenmengeling, ook langs de binnenzijde.
Open het blikje bier en giet ⅓ eruit. Plaats de kip over het blikje bier. Zet de kip op de BBQ als deze opgewarmd is tot 180°C. Bak 1,5u onder een gesloten deksel. De kip is gaar als ze een interne temperatuur heeft van 70°-75°C.
Haal de kip van de BBQ en verwijder het blikje bier. Laat een tiental minuten rusten voor je de kip in stukken verdeelt en serveert.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.