
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
700 g gemengd gehakt (varken/rund)
1 el vissaus
1 el Candico Kandij Cassonade Blond
1 tl sriracha (naar smaak)
2 tl maïszetmeel
15 g Thaise basilicum, fijngehakt (ca. ¼ bosje)
½ tl knoflookpoeder
½ tl versgemalen zwarte peper
1 tl zeezout
6 brioche broodjes
12 plakjes komkommer
1 bos verse koriander
Voor de srirachamayo:
6 el mayonaise
1 el sriracha
Voor snel ingelegde worteltjes:
200 g wortels, julienne gesneden
180 ml rijstazijn
80 ml water
1 el Candico Kandij Cassonade Blond
½ theelepel fijn zout
Meng rijstazijn, water, zout en de kandij cassonade blond in een steelpannetje. Breng aan de kook en giet het hete mengsel over de julienne gesneden wortels in een glazen pot. Laat minstens 20 minuten trekken.
Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de vissaus, kandij cassonade blond, sriracha, maïszetmeel, Thaise basilicum, knoflookpoeder, peper en zout toe. Meng goed met de hand tot alles gelijkmatig verdeeld is. Vorm er 6 gelijke burgers van. Laat ze 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de barbecue tot middelhoog vuur. Grill de burgers ongeveer 4 minuten per kant, tot ze mooi gaar en goudbruin zijn. Laat ze kort rusten. Snij de briochebroodjes open en rooster ze kort op de grill. Meng intussen de mayonaise met 1 eetlepel sriracha tot een pittige saus.
Bestrijk de onderkant van elk broodje met de saus. Beleg met een eetlepel ingelegde worteltjes, een burger, twee plakjes komkommer, verse korianderblaadjes en eventueel wat extra sriracha-mayo.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.