Appelflappen met ijs

Recept

Bereidingstijd

15min

Kooktijd

30min

Porties

+/- 5 appelflappen

Ingrediënten

15 g boter
3 appels (type Jonagold)
4 el Candico Ruwe Rietsuiker (2 voor het koken van de appels en 2 voor het bestrooien)
1 theelepel kaneel
Zaadjes van 1 vanillestokje
1 el water
5 vierkantjes bladerdeeg van ongeveer 15 x 15 cm
1 ei
1 el melk

Beschrijving

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine blokjes.

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de appelblokjes, 2 eetlepels Candico Ruwe Rietsuiker, kaneel, vanillezaadjes en 1 eetlepel water toe. Laat de appels sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten, roer regelmatig. Laat een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 210°C. Leg de vierkantjes bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel de appelvulling over het midden van elk vierkantje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg diagonaal dubbel om een driehoek te vormen en druk de randen goed aan.

Klop het ei los met melk en bestrijk de bovenkant van de appelflappen ermee. Bestrooi de appelflappen met de overgebleven 2 eetlepels ruwe rietsuiker.

Bak de appelflappen in de voorverwarmde oven op 210°C gedurende 10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Laat de appelflappen een paar minuten afkoelen. Serveer elke appelflap met een bolletje vanille-ijs.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.