Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
500 g wortelen, geraspt
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels Candico Kandijsiroop Donker
1/2 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
1/2 theelepel gemalen koriander
½ theelepel zout
¼ theelepel peper
1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
2 eetlepels vers citroensap
50 g gouden rozijnen
2 eetlepels muntblaadjes, fijngesneden
Doe de geraspte wortelen in een grote slakom.
Meng de olijfolie, Candico Kandijsiroop Donker, paprikapoeder, komijn, koriander, zout, peper, knoflook en citroensap in een apart kommetje.
Voeg de rozijnen en de saladedressing toe aan de kom met de geraspte wortelen en meng alles goed door elkaar, zodat de wortelen gelijkmatig bedekt zijn met de dressing. Proef de salade en voeg indien nodig extra zout en/of peper naar smaak toe. Voeg vervolgens de muntblaadjes toe en meng.
Laat de salade minstens 15 minuten rusten in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.