
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 el arachideolie
4 paddestoelen, in plakjes gesneden
1 lente-ui, in stukjes gesneden
100 g udon-noedels
Voor de saus:
1,5 el sojasaus
0,5 el rijstazijn
0,5 el Candico Kandijsiroop Zacht
0,5 el sesamolie
1 tl gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1,5 el water
0,5 tl maïzena of aardappelzetmeel
Afwerking:
1 tl zwarte sesamzaadjes
1 el gecrushte pinda’s
Snelle woknoedels
Meng de sojasaus, rijstazijn, Candico Kandijsiroop Zacht, sesamolie, geraspte gember, geperste knoflook, water en maïzena goed door elkaar in een kom.
Bereid de udon-noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verhit de arachideolie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de paddestoelen toe en roerbak 2-3 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de lente-ui toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Voeg de saus toe aan de wok en roer goed door tot het mengsel begint in te dikken (ongeveer 1 minuut). Voeg de gekookte udon-noedels toe en roer alles goed door zodat de saus gelijkmatig wordt verdeeld.
Werk af met de zwarte sesamzaadjes en de gecrushte pinda’s.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.