
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
225 g pasta, zoals tagliatelle, farfalle, linguine of spaghetti
75 g boter
10 grote salieblaadjes, fijngehakt
4 teentjes look, geperst
1 el miso-pasta
1 el Candico Kandij Cassonade Blond
25 g Parmezaanse kaas, geraspt, plus extra om te serveren
Zeezout en zwarte peper
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is. Bewaar 60 ml van het kookvocht van de pasta en giet af.
Laat de boter smelten in een pan en kook tot deze lichtbruin wordt, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de salieblaadjes en de look toe en bak ze gedurende 1 minuut. Klop onmiddelijk de miso-pasta en de Candico Kandij Cassonade Blond door de gebruinde boter tot alles goed gemengd is en laat nog 2-3 minuten koken tot de suiker opgelost is. Voeg het pastakookwater toe aan de miso-botersaus en meng alles goed samen. Voeg de pasta toe en laat nog 2-3 minuten koken.
Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar. Serveer met een extra geraspte Parmezaanse kaas.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.