Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
1 kg aardappelen
80 ml olijfolie
2 el Candico Kandijsiroop Zacht,
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el vers citroensap
2 tl gedroogde oregano
2 tl gerookte paprikapoeder
¼ tl zout
¼ tl peper
Verse dille
Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken van ongeveer 3-4 cm. Doe ze in een pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelen gedurende 10 minuten, of tot ze net gaar zijn. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aardappelen met 50 ml olijfolie. Leg de aardappelen in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Roer om en bak verder gedurende 10 minuten.
Meng in een kommetje de resterende olijfolie, Candico Kandijsiroop Zacht, citroensap, knoflook, oregano, gerookte paprikapoeder, zout en peper. Haal de aardappelen uit de oven en roer de marinade er goed door zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Zet terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de aardappelen uit de oven en strooi de verkruimelde feta erover. Plaats de bakplaat nog 5 minuten in de oven, zodat de feta een beetje smelt.
Bestrooi met verse dille, en breng op smaak met zout en peper indien nodig. Serveer direct.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.