Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
400 g reuze witte bonen, uit blik
150 g spek, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
90 g ketchup
40 g BBQ-saus
60 g Candico Kandij Cassonade Bruin
1 el Dijon mosterd
1 el Worcestershire saus
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el appelciderazijn
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 160°C. Bak het spek: Verhit een gietijzeren pot en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en zet opzij. Laat het spekvet in de pan zitten voor extra smaak.
Voeg de fijngesneden ui toe aan de pan en bak deze in het spekvet tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de ketchup, BBQ-saus, Candico Kandij Cassonade Bruin, Dijon mosterd, Worcestershire saus, gerookt paprikapoeder en appelciderazijn toe en meng goed door elkaar. Breng de saus zachtjes aan de kook.
Spoel de witte bonen af in een vergiet onder koud water en laat goed uitlekken. Voeg ze samen met het gebakken spek aan de pan toe. Roer alles voorzichtig door elkaar zodat de bonen bedekt zijn met de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Doe het deksel op de pan en bak het geheel in de oven gedurende 45-60 minuten, tot de saus dik en smaakvol is.
Serveer warm met bijvoorbeeld coleslaw en lookbroodjes.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.