BBQ kip pizza

Recept

Bereidingstijd

30 min + 24u rijzen

Kooktijd

12 min

Porties

2 pizzas

Ingrediënten

Voor de pizza:

460 g bloem voor wit brood

7 g droge gist

10 g zout

1 el Candico Kandij Cassonade Blond

300 ml water, op kamertemperatuur

5 el olijfolie

2 kipfilets

½ rode ui, in halve ringen

1 el lente ui

1 el verse koriander

150 g geraspte mozzarella

 

Voor de BBQ saus:

200 g tomatenketchup

100 g Candico Kandij Cassonade Blond

50 ml appelciderazijn

1 el sojasaus

1 tl Dijon-mosterd

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

1 tl uiengranulaat

Zout en peper naar smaak

Beschrijving

Maak de BBQ-saus: Doe de ketchup, Candico Kandij Cassonade Blond, appelciderazijn, sojasaus, mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en uiengranulaat in een steelpan. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en roer constant tot de suiker is opgelost. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten zachtjes sudderen tot het iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur en laat afkoelen voor je deze op de pizza gebruikt.

Maak de pizza: Doe de bloem, droge gist, Candico Kandij Cassonade Blond, zout, 1 el olijfolie en water in een kom van een keukenrobot met een deeghaak en kneed gedurende 5-6 minuten tot een soepel deeg. Bebloem je handen en vorm een bol van het deeg. Vet een kom in met wat olie, doe het deeg erin en bedek met vershoudfolie. Laat het deeg in de koelkast 24 uur rijzen.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Snij in twee en vorm twee bollen van het deeg. Laat 40 minuten rusten onder een theedoek.

Snij ondertussen de kip in reepjes. Breng op smaak met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de kipreepjes gaar.

Leg het deeg op bakpapier. Vet je handen in met wat olijfolie. Vorm de pizza door het deeg eerst plat te drukken met je handen. Druk vervolgens voorzichtig vanuit het midden naar de randen met je handpalmen. Je wilt niet dat het scheurt, dus doe het voorzichtig en zachtjes, zonder je vingertoppen te gebruiken.

Bestrijk het deeg met olijfolie. Verdeel een laag bbq-saus over het pizzadeeg. Leg de rode ui, lente-ui, koriander en kip erop. Bestrooi met geraspte mozzarella.

Verwarm de oven voor op 250°C met een bakplaat of pizzasteen erin. Plaats de pizza’s op de voorverwarmde bakplaat en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.