De speciaalsuikers van Candico worden geproduceerd volgens eeuwenoude principes. Gebaseerd op ambachtelijk vakmanschap, in relatief kleine hoeveelheden en met veel geduld. En dat proef je. Onze kandij- en rietsuikers hebben een volle en rijke smaak. Je ruikt en proeft wel 50 verschillende tinten zoet. Heerlijk voor op je pannenkoek, in je zelfgemaakte confituur, of stoofvlees op Vlaamse wijze bijvoorbeeld. Wat je ook maakt, met de speciaalsuikers van Candico wordt het nog lekkerder.

De speciaalsuikers van Candico worden geproduceerd volgens eeuwenoude principes. Gebaseerd op ambachtelijk vakmanschap, in relatief kleine hoeveelheden en met veel geduld. En dat proef je. Onze kandij- en rietsuikers hebben een volle en rijke smaak. Je ruikt en proeft wel 50 verschillende tinten zoet. Heerlijk voor op je pannenkoek, in je zelfgemaakte confituur, of stoofvlees op Vlaamse wijze bijvoorbeeld. Wat je ook maakt, met de speciaalsuikers van Candico wordt het nog lekkerder.

Kandijsuiker

Geproduceerd met zorg en respect voor traditie.

Onze suikermeesters produceren de kandij door ruwe suiker op te lossen in zuiver water. Tijdens het verwarmen blijven ze voorzichtig roeren. Door de hitte gaat de suiker langzaam karamelliseren en krijgt het zijn wonderschone gouden kleur. Daarna laten we de kandij langzaam afkoelen. In alle rust. Hoe meer tijd we daarvoor nemen, hoe mooier de kandijkristallen worden. Kandij maken vraagt dus niet alleen om vakmanschap. Het vraagt vooral om geduld. Geduld dat wordt beloond met gouden kristallen.

Kandijsuiker Cassonade Blond

Cassonade Blond is erkend als verfijnd Antwerps streekproduct en heeft een rijke, zachte smaak. Heerlijk op een pannenkoek, fruit of yoghurt. Of probeer het eens in je zelfgebakken koekjes en taartjes.

Kandij Amber

Probeer deze goudbruine kandijkristallen in je thee, koffie, glühwein of Irish Coffee bijvoorbeeld.

Kandij Cassonade Bruin

Cassonade Bruin is, net als de Blonde variant, erkend als verfijnd Antwerps streekproduct.  Heerlijk op een pannenkoek, fruit of yoghurt. Of om gerechten te karamelliseren, zodat je crème brulée bijvoorbeeld dat heerlijk krokante, goudgekleurde laagje krijgt.

Kandijsiroop

Een goudeerlijke siroop voor op ijs, yoghurt en vele andere desserts. Ook op een pannenkoek mag deze siroop eigenlijk niet ontbreken. Verkrijgbaar in twee smaken: licht & zacht en donker & krachtig.

Rietsuiker

Wordt al geproduceerd sinds 1317, toen de eerste ladingen suikerriet via de Schelde hun intrede deden.

Rietsuiker voelt zich prima thuis in de bourgondische Belgische keuken. Het geeft gerechten als stoofvlees, crème brulée, wafels en pannenkoeken hun authentieke smaak. En geeft een aromatische toets aan koffie, thee of warme chocolademelk. Wist je dat Candico het eerste Belgische bedrijf was dat haar hele assortiment rietsuikers Fairtrade mocht noemen? Ook nu dragen onze producten dit keurmerk voor eerlijke handel of komen ze uit de biologische landbouw.

Ruwe Rietsuiker Klontjes

Gemaakt van ruwe rietsuiker en wordt ook wel volle rietsuiker genoemd. Ruwe Rietsuiker Klontjes heeft het Fairtrade keurmerk voor eerlijke handel.

Ruwe Rietsuiker

De gouden kristallen van onze ruwe rietsuiker geven een uitgesproken karakter aan je zelfgemaakte taarten, cakes en gebak. Ruwe Rietsuiker heeft het Fairtrade keurmerk voor eerlijke handel.

Zeshoek Ruwe Rietklontjes

De zeshoek is de ideale vorm om de oppervlakte te benutten. Dat is ook Moeder Natuur niet ontgaan. Kijk maar naar de bijenkorf, zonnebloem of het patroon van de giraf. Het leuke is bovendien dat de zeshoek ook nog eens symbool staat voor genialiteit en plezier. Daarom zeggen wij: geniet ervan.

Biologische Ruwe Rietsuiker Klontjes

Deze ruwe rietsuiker is voor de volle 100% afkomstig uit biologische landbouw. Dat betekent dat er geen kunstmest en pesticiden zijn gebruikt. Dat is wel zo’n lekker idee.

Biologische Ruwe Rietsuiker

Net als de biologische klontjes is ook deze fijne suiker voor de volle 100% afkomstig uit biologische landbouw. Dat betekent dat er geen kunstmest en pesticiden zijn gebruikt. Dat is fijn voor de natuur én voor je eigen lijf.

Kandijsuiker

Een rijk gevulde geschiedenis in het teken van passie, traditie en vakmanschap.

Tot de 19de eeuw bestond er geen suikerproductie in Europa.

Er werd enkel suiker gewonnen uit suikerriet. Deze zoete rietstengels groeiden echter uitsluitend in verre tropische landen zodat suiker een synoniem werd van invoer per schip.

De haven van Antwerpen speelde daarin een belangrijke rol. Volgens de geschiedenisboeken brachten de Venetiaanse galeien in 1317 de allereerste keer rietsuikervrachten naar de Schelde-oevers.

Vorige

1/4

Volgende

Wist je dat de nieuwe verpakkingen van Cassonade bruin 1kg, Cassonade blond 1kg en Kandij 500 g van Candico nu uit meer duurzaam materiaal bestaan?

We hebben de oude verpakkingen vervangen door verpakkingen die bestaan uit papier of karton. Het papier dat we gebruiken voor onze verpakkingen is sinds 2020 voor 100% FSC gecertificeerd. Ons plasticgebruik zullen we geleidelijk terugdringen. Aandacht voor mens en milieu kan je nooit genoeg hebben.