Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
Voor 2 mocktails:
60 g Candico Ruwe Rietsuiker + extra voor de glazen
100 ml veenbessensap
100 ml vers citroensap
Kwartje citroen
400 ml spuitwater
Voor de ijsblokjes:
1 sinaasappel, in schijfjes
Handvol veenbessen
3 rozemarijn takjes
Om de ijsblokjes te maken: Neem een ijsblokjesvorm met grote vierkante vakken. Snij de sinaasappel schijfjes in twee. Schik ze voorzichtig in de vorm van een roos op de bodem van 3 vakjes. Vul de vakjes met water en zorg ervoor dat de sinaasappelschijfjes op hun plaats blijven. Vul de resterende vakjes met veenbessen en rozemarijntakjes en daarna met water. Plaats de ijsblokjesvorm in de vriezer en laat het water volledig bevriezen.
Maak de randen van de glazen nat door eroverheen te wrijven met een kwartje citroen. Doop de vochtige rand van het glas in Candico Ruwe Rietsuiker.
Meng de Candico Ruwe Rietsuiker, vers citroensap en veenbessensap samen. Roer goed tot de suiker is opgelost. Vul de glazen met de ijsblokjes. Verdeel het mengsel tussen de glazen. Vul aan met spuitwater en serveer meteen.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.