Veenbessen mocktail met feestelijke ijsblokjes

Recept

Bereidingstijd

15 min

Kooktijd

Porties

2 pers

Ingrediënten

Voor 2 mocktails:

60 g Candico Ruwe Rietsuiker + extra voor de glazen

100 ml veenbessensap

100 ml vers citroensap

Kwartje citroen

400 ml spuitwater

 

Voor de ijsblokjes:

1 sinaasappel, in schijfjes

Handvol veenbessen

3 rozemarijn takjes

Beschrijving

Om de ijsblokjes te maken: Neem een ijsblokjesvorm met grote vierkante vakken. Snij de sinaasappel schijfjes in twee. Schik ze voorzichtig in de vorm van een roos op de bodem van 3 vakjes. Vul de vakjes met water en zorg ervoor dat de sinaasappelschijfjes op hun plaats blijven. Vul de resterende vakjes met veenbessen en rozemarijntakjes en daarna met water. Plaats de ijsblokjesvorm in de vriezer en laat het water volledig bevriezen.

Maak de randen van de glazen nat door eroverheen te wrijven met een kwartje citroen. Doop de vochtige rand van het glas in Candico Ruwe Rietsuiker.

Meng de Candico Ruwe Rietsuiker, vers citroensap en veenbessensap samen. Roer goed tot de suiker is opgelost. Vul de glazen met de ijsblokjes. Verdeel het mengsel tussen de glazen. Vul aan met spuitwater en serveer meteen.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.