Stroopwafels

Recept

Bereidingstijd

Kooktijd

Porties

+/- 18 wafels

Ingrediënten

500 g patisseriebloem

200 g Fijne Suiker van Tiense Suiker

14 g instant drooggist

¼ tl zout

250 g boter, gesmolten

60 ml melk

2 eieren

 

Voor de stroopvulling:

200 g Candico Kandijsiroop Zacht

100 g boter

200 g Candico Kandij Cassonade Blond

1 tl kaneelpoeder

 

Overige benodigdheden:

Stroopwafelijzer

Beschrijving

Doe de patisseriebloem, fijne suiker, gist en zout in een kom. Voeg de gesmolten boter, melk en eieren toe en meng alles samen. Kneed goed door elkaar tot een glad deeg. Dek de kom af met een schone keukenhanddoek en laat 40 minuten rusten op kamertemperatuur.

Verwarm het stroopwafelijzer voor volgens de instructies.

Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 60 gram. Vet het stroopwafelijzer in en plaats de balletjes in het midden. Bak ongeveer 3 minuten of volg de aanwijzingen van het ijzer. De wafels zijn klaar als ze goudbruin zijn.

Haal de gebakken stroopwafel uit het stroopwafelijzer. Snijd onmiddellijk de rondjes uit met een koekjesuitsteker en snijd de wafels doormidden.

Om de stroopvulling te maken; doe de Candico Kandijsiroop Zacht en Candico Kandij Cassonade Blond, boter en kaneelpoeder in een steelpan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost en de stroop glad is.

Neem een afgekoelde stroopwafelhelft en smeer een royale hoeveelheid van de stroopvulling op de binnenkant. Plaats de andere helft er bovenop. Druk zachtjes aan om de stroop te verspreiden.

Herhaal dit proces voor alle stroopwafels.

share:

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.