
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
500 g patisseriebloem
200 g Fijne Suiker van Tiense Suiker
14 g instant drooggist
¼ tl zout
250 g boter, gesmolten
60 ml melk
2 eieren
Voor de stroopvulling:
200 g Candico Kandijsiroop Zacht
100 g boter
200 g Candico Kandij Cassonade Blond
1 tl kaneelpoeder
Overige benodigdheden:
Stroopwafelijzer
Doe de patisseriebloem, fijne suiker, gist en zout in een kom. Voeg de gesmolten boter, melk en eieren toe en meng alles samen. Kneed goed door elkaar tot een glad deeg. Dek de kom af met een schone keukenhanddoek en laat 40 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm het stroopwafelijzer voor volgens de instructies.
Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 60 gram. Vet het stroopwafelijzer in en plaats de balletjes in het midden. Bak ongeveer 3 minuten of volg de aanwijzingen van het ijzer. De wafels zijn klaar als ze goudbruin zijn.
Haal de gebakken stroopwafel uit het stroopwafelijzer. Snijd onmiddellijk de rondjes uit met een koekjesuitsteker en snijd de wafels doormidden.
Om de stroopvulling te maken; doe de Candico Kandijsiroop Zacht en Candico Kandij Cassonade Blond, boter en kaneelpoeder in een steelpan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost en de stroop glad is.
Neem een afgekoelde stroopwafelhelft en smeer een royale hoeveelheid van de stroopvulling op de binnenkant. Plaats de andere helft er bovenop. Druk zachtjes aan om de stroop te verspreiden.
Herhaal dit proces voor alle stroopwafels.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.