Rabarbergalette

Recept

Bereidingstijd

20 min + 40 min koeltijd

Kooktijd

40 min

Porties

+/- 6 pers

Ingrediënten

Voor het deeg:
150 gram bloem
1 el Candico Kandij Cassonade Blond
1/4 tl zout
115 gram boter, koud en in blokjes
30 ml ijskoud water

Voor de vulling:
500 gram rabarber
100 gram Candico Kandij Cassonade Blond
8 gram maïzena
¼ tl kaneel
1 ei om te bestrijken
1 el Candico Ruwe Rietsuiker

Beschrijving

Meng de bloem, het zout en de Candico Kandij Cassonade Blond in een kom. Voeg de koude boter toe en snijd met een deegsnijder of wrijf met je vingertoppen de boter in het bloemmengsel totdat het op grove kruimels lijkt. Voeg geleidelijk het ijswater toe en meng tot het deeg samen begint te komen. Vorm het deeg tot een bal en druk het plat tot een schijf. Verpak het in vershoudfolie en zet gedurende 40 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd rabarber in stukjes en doe in een kom met de Candico Kandij Cassonade Blond, maïzena, en kaneel. Schep alles goed door elkaar tot de rabarber gelijkmatig bedekt is. Rol het gekoelde deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een ruwe rechthoek. Leg het uitgerolde deeg op de voorbereide bakplaat. Verdeel de rabarbervulling in het midden van het deeg en laat een rand van ongeveer 5 centimeter rondom vrij. Vouw voorzichtig de randen van het deeg over de vulling. Klop in een kleine kom een ei en een beetje water door elkaar. Bestrijk de randen van de galette met het eimengsel en besprenkel met Candico Ruwe Rietsuiker.

Bak de galette gedurende 35-40 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de rabarber zacht is. Haal de galette uit de oven en laat enkele minuten afkoelen op een rooster. Serveer de rabarbergalette warm of op kamertemperatuur.

Tip: wil je de vorm van de rabarberstengels behouden, snij en leg ze eerst op het deeg en besprenkel ze dan met het suiker-maïzena mengsel.

Scherm opgelicht houden

share

Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.