Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
250 g verse gember, geschild en in stukjes gesneden
1 liter water
200 g Candico Kandij Cassonade Blond
6 el vers citroensap
1 liter bruiswater
IJsblokjes
Doe de stukjes gember en 1 liter water in een kookpot. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur. Laat ongeveer 45 minuten sudderen met het deksel schuin op de pot. Zeef en doe het gemberwater in een andere pot.
Voeg de Candico Kandij Cassonade Blond toe. Verwarm op middelhoog vuur en roer regelmatig tot de suiker volledig is opgelost. Laat gedurende 10 minuten sudderen. Haal de siroop van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Om te serveren: vul glazen met ijsblokjes, schenk per glas ongeveer 60 ml gembersiroop in, voeg 1 el vers citroensap toe, en vul aan met bruiswater. Roer voorzichtig om te mengen.
Garneer met partjes limoen of citroen en serveer direct.
De resterende siroop kan je ongeveer 2 weken in een afgesloten fles of pot in de koelkast bewaren.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.