
Recept
Bereidingstijd
Kooktijd
Porties
500 ml water
250 ml melk
10 kruidnagels
10 kardemompeulen
1 kaneelstokje
10 peperkorrels
1 steranijs
½ tl gemalen gember
½ tl vanillepoeder of extract
2 el losse zwarte thee
60 g Candico Kandij Cassonade Blond
60 ml room, opgeklopt
Meng het water en de melk in een middelgrote steelpan. Doe de kruidnagels, kardemompeulen, peperkorrels en steranijs in een vijzel en plet ze met een stamper om de smaken vrij te laten komen. Voeg ze toe aan de steelpan. Voeg ook de gemalen gember, vanillepoeder en het kaneelstokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de losse zwarte thee toe en laat deze ongeveer 3 minuten trekken, waarbij je af en toe roert. Voeg de Candico Kandij Cassonade Blond toe en meng tot de suiker is opgelost. Zeef de thee in kopjes. Maak de Chai Tea Latte af met opgeklopte slagroom, een snufje kaneel en een steranijs.
Scherm opgelicht houden
share
Krijg je bij onze recepten een glimlach en al een beetje voorpret, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief voor nog veel meer heerlijke inspiratie.