Recept: Thaïse salade met rundvlees

BEREIDINGSTIJD

15 min + 2 hours

KOOKTIJD

10 min

PORTIES

2

Ingrediënten

1 (kwaliteits)biefstuk van ca. 200 gram

1 teentje knoflook

1 rood thai chilipepertje

1 eetlepel Rietsuiker

1 eetlepel soyasaus

1 eetlepel lichte olie (ideaal is sesamolie, maar lichte olijfolie kan ook)

1 sjalot

1 lenteui

1 stuk komkommer van ca. 10 cm lang

1 limoen

Verse munt

Verse koriander

Zout

Beschrijving

Begin met de marinade voor het vlees: snij de knoflook en de chilipeper in fijne plakjes. Meng met één eetlepel rietsuiker, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel lichte soya-saus, een snuifje zout en het sap van een halve limoen. Snij de biefstuk in zeer fijne plakjes (denk aan carpaccio) en laat ze gedurende minstens 30 minuten marineren. Ideaal is een uur of twee.

Schil de komkommer, snij in de breedte in twee stukken en vervolgens in fijne plakjes. Schil de sjalot en snij in flinterdunne (bijna transparante) plakjes. Meng met een 10-15 tal blaadjes verse munt en een handje fijngehakte koriander.

Grill of bak ondertussen het rundsvlees gaar. Laat een beetje afkoelen vooraleer je het mengt met de salade. Voeg een beetje van het bakvocht en wat van de marinade toe als dressing. Eventueel kan je hier nog wat sesamzaadjes of fijngehakte pindanootjes aan toevoegen.